Polenta

Tja, dan koop je een zak polenta en wil je het thuis bereiden, begin je met de gebruiksaanwijzing te lezen… Verhouding meel-water & kooktijd is het belangrijkste. Achterop de zak staat het volgende:
aangebroken pak polenta

COME SI PREPARA LA POLENTA

Portare ad ebollizione 2l d’acqua. Aggiungendo due cucchiaini di sale grosso. Gettare a pioggia tutta la farina mescolando con una frusta. Coprire con un coperchio e di tanto rimestare con un cucchiaio di legno. Tempo di cottura dagli 8 ai 10 minuti a seconda della consistenza desiderata.
DOSI PER DUE PERSONE: 8 cucchiai colmi di farina – ½ litre abbondante d’acqua – un pizzico di sale.

INGREDIENTI: 100% farina di granoturco

Dat eerst maar eens door de Google vertaalmachine gooien (niet eens zo heel vreemd wat eruit kwam):

HOE DE POLENTA VOORBEREIDING
Breng aan de kook 2l water. Het toevoegen van twee theelepels zout. Gooi al het meel regenen, al roerend met een garde. Dek af met een deksel en af en toe roeren met een houten lepel. Koken tijd 8 tot 10 minuten afhankelijk van de gewenste consistentie.
Doses voor twee personen: 8 eetlepels bloem – ½ liter veel water – een snufje zout.
Ingrediënten: 100% maïsmeel

I.p.v. water en zout, kun je ook (groenten)bouillon gebruiken.
Als je de polenta na het koken op een (rond) bord “uitsmeert” in een laag van 1 – 1,5 cm. dik en af laat koelen, kun je er mooie punten van snijden en die bakken of grillen. Lekker met bijvoorbeeld gemengde, gebakken paddenstoelen (met een uitje, een teentje knoflook en wat peterselie). Of met ragout. Of… bedenk zelf maar…

Eet smakelijk!

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s