Saté

 

saté e.a. vlees op de BBQ

De beste saté komt natuurlijk van de houtskoolgrill, maar daar is het in Nederland helaas niet het juiste weer voor.
De allerbeste vind je trouwens op de Pasar Malam Besar op het Malieveld in den Haag.

Nu behelpen we ons met de grill in de oven. Of – zoals gister – nog simpeler. Ik had nasi goreng en pindasaus. Een kipfilet in blokjes, marineren in ketjap manis, sambal, knoflookteentje uit de knijper en wat olie. Zo de pan in…
Ik dacht namelijk waarom zou ik de moeite doen in het vlees eerst aan stokjes te rijgen – staat natuurlijk wel mooier – als we het er op het bord als eerste weer aftrekken.
Dus zo de blokjes vlees met pindasaus naast de nasi goreng, gebakken eitje er op en ‘smakelijk eten’ (of ‘selamat makan’ op z’n Indonesisch).

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s