De echte bal gehakt…

… die maak je met een ei en paneermeel! Niet omdat het dan meer wordt (zoals vroeger wel gedacht werd), maar omdat-ie met dat ei erdoor smeuïger wordt en je dat beetje paneermeel dan nodig hebt om er nog een bal van te kunnen maken. Gebruik verder specerijen naar smaak,

kruiden & voorraadpotten

lekker zelf combineren en proberen, beter dan zo’n kant-en-klaar zakje kruiden (daar zit voor mijn smaak trouwens vaak teveel nootmuskaat in).
Als je het gehakt bereidt in een ovenschaal  -bijvoorbeeld meatloaf – dan is de paneer meel niet nodig, tenzij je er toch gewoon meer van wilt maken  ;-)

En dan de jus. Water erbij – ook hier weer: vroeger wederom gedacht om er meer te maken. Maar nee! Haal het vlees uit de pan, roer de aanbaksels los en blus af met een scheutje water. Laat even doorkoken, het meeste water verdampt dan toch weer, maar je zult zien dat de jus er anders uitziet dan het pure vet waarin je het vlees gebakken hebt.

En nu we het toch hebben over hoe het hoort & andere tafelmanieren: als soep in een kom met oren geserveerd wordt, mag je het drinken. Koude voorgerechten horen voor warme voorgerechten. Een diner wordt opgebouwd rond het hoofdgerecht (daarom heet dat ook zo), evenveel gerechten ervoor als erna. Tel gemakshalve de koffie dan ook als ‘gang’ mee. Je mag met je handen eten als er vingerkommetjes op tafel staan.
Kippenpootjes, gamba’s en geen vingerkommetjes?
Twee oplossingen: ga zitten klooien met vork en mes of vráág om een vingerkommetje!

En verder… doe vooral gewoon wat je zelf lekker vindt!
Eet smakelijk!!

En wie tips heeft om het gehakt lekker te kruiden, je eigen speciale mengsel, ik hou me aanbevolen – voor het recept dan, hoewel je me ook een balletje mag komen brengen  ;-)

Advertenties

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s