Breughelmaaltijd

bruegel peasant wedding

Mijn broer woont met zijn familie in de buurt van Antwerpen en tja, als je dan een feestje geeft, waar nogal wat Hollanders komen, wil je natuurlijk met een echte Vlaamse maaltijd voor de dag komen.
Dat werd dus een Breughelmaaltijd: bestaande uit onder meer beenhesp, rauwe ham, witte worst, bloedworst, boerenpastei, droge worst, Gentse kop, frikandon, Passendaele kaas, mosterdkaas, verse appelmoes, brood en ajuintjes (noemen wij zilveruitjes) en augurkjes.

breughel maaltijd

Dat was vroeger in de slachttijd een feestmaaltijd. Er was niet het hele jaar vlees voor iedereen, men at veel pap en brood. En omdat het “hele varken” gebruikt werd, was het dan bloedworst, zult (kopvlees) en frikadellenkoek (wat wij gebraden gehakt noemen en waar – volgens mij – nog steeds alle restjes in verwerkt worden).

Origineel, gezellig en feestelijk en inderdaad wel wat aangepast aan onze smaak en deze tijd. En natuurlijk met een goed glas Belgisch bier erbij!

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s