wortelsalade

wortelsalade

Bospeen en radijs – schoonmaken (schrappen, dan wel wassen), het groen tot op een centimeter of 3-4 eraf snijden en het worteluiteindje verwijderen. Dat kan van te voren. Zelfs beter, want met het groen eraan, worden deze groentes alleen maar slapper, als ze wat langer blijven liggen. Voor een extra stevige bite (beet), kun je ze ook een halfuurtje in ijswater leggen. In een grote pan met veel ijsblokjes, eventueel in de koelkast.
Uit laten lekken en droog deppen.
In de tussentijd de dressing maken: een bekertje creme fraiche mengen met wat mosterd en gembersiroop naar smaak, peper & zout niet vergeten.
De groenten in de lengte halveren en op een grote platte schotel leggen, dat ziet er feestelijk uit. Dressing erover (of apart serveren). Grof gehakte pistachenoten erover strooien.
Serveren met bijvoorbeeld een lekkerbekje en gebakken aardappelen of frites.

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s