Ovenschotel met aubergine

Aubergine is lekker maar lastig klaar te maken. In de meeste recepten staat een te korte tijd. Ze ‘m altijd eerst met zout, in een vergiet, om het vocht en de bittere stoffen eruit te laten trekken. (een 1/2 uur, dan afspoelen en droog deppen) Dan in blokjes of plakjes en als eerste (!) in de pan, het duurt namelijk ook nog tamelijk lang voor-ie gaar is, en gaar betekent dus: helemaal lekker zacht!

marktkraam met o.a. aubergines

Bijvoorbeeld in recepten voor ratatouille (ui, paprika, courgette, aubergine, knoflook en tomaten) staat vaak: alles in blokjes snijden en in de pan doen. Maar al die verschillende groenten hebben een verschillende garingstijd en moeten dus niet tegelijk de pan in. De beste volgorde voor ratatouille is: (inderdaad eerst) de aubergine, dan na een paar minuten ui & paprika, knoflook & courgette en als laatste de tomaten.
Maar nu terug naar de ovenschotel: Bak de uitgelekte en in blokjes gesneden aubergine met een gesnipperde  ui en een rode paprika en wat knoflook (naar smaak). Klop 4 eieren los met peper&zout en gehakte platte peterselie. Doe de groenten in een ingevette ovenschaal, doe er plakjes voorgekookte aardappels (makkelijk uit een pakje van de supermarkt), gehakte zwarte olijven en 200 gram blauwschimmelkaas (gorgonzola, rocquefort o.i.d.) bij. Dan de eieren erbij en alles door elkaar scheppen. Ca. 40 minuten op 180 graden gaar laten worden.

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s