Tomatenpaprikaroomsoep

Ontvel een kilo tomaten en snijd ze in stukjes, kook gaar in een halve liter groentenbouillon. 2 of 3 paprika’s ontvellen* en in stukjes aan de soep toevoegen en met de staafmixer glad maken. Binden met een roux**. Klein bekertje room erbij doen. Serveren met wat fijngesneden basilicum***.

krat rode paprika’s op de markt

 

* onder de grill leggen en af en toe draaien tot de gaar en zwart zijn, ja, mag best zwart zijn. Dan – en da’s heel belangrijk – in een afgesloten plastic zak doen en laten liggen tot ze helemaal afgekoeld zijn. Daarna kun je heel makkelijk het velletje eraf trekken.

** boter smelten en gelijke hoeveelheid bloem erbij doen, als de bloem gegaard is vocht (bouillon of melk bijv.) toevoegen in kleine porties. Om geen klonten te krijgen: warm bij koud of koud bij warm. Dus of de roux of de vloeistof moet koud zijn.

*** kruiden met fijne blaadjes, zoals basilicum niet hakken maar snijden, anders maak je het kapot.

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s