Tomatenfritters

marktkraam met kisten groente

Grieks borrelhapje of voorgerecht, kan ook als gerecht bij de mezze.
Week 15 zongedroogde tomaten 1-2 uur in 4 dl. heet water. Bewaar het weekvocht. Snij de tomaten in stukjes en vermeng met 1 bosuitjes in ringetjes, 75 gram geraspte kaas (liefst natuurlijk Griekse, anders Manchego of oude kaas), een teentje knoflook uit de knijper en gehakte platte peterselie. Meng een kop bloem met wat weekvocht van de tomaten en 2 losgeklopte eieren. Doe er de tomaten bij. Het moet een dikkig beslag zijn, wat dikker dan voor pannenkoeken.
Doe steeds een eetlepel in de hele olie, bak tot ze bruin zijn, keer halverwege om. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s