Flan van heilbot (of andere vis)

flan van heilbotfilet

Maak een court-bouillon van 1 liter water, een flink glas droge witte wijn, een ui, 2 wortelen en een kruiden-tuiltje.
Peper & zout niet vergeten, 15 minuten koken.
Leg hier 800 gram heilbot of andere stevige witvis, zoals zeeduivel in en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
Af laten koelen in de bouillon en uitlekken.

Meng 2 blikjes tomatenpuree met 1/8 liter room.
Klop 4 eieren, meng dit met een theelepel maizena, peper&zout en de tomatencreme.
Giet de helft in een ingevette bakvorm (cakeblik), leg hierop de vis en dan de andere helft van de saus.
40 minuten au-bain-marie in de oven 220 gr.C.

Koud serveren, ook geschikt voor een buffet. Voldoende voor 6 personen als maaltijd met brood & salade of voor 8-10 personen bij een buffet.

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s