Draadjesvlees & vakantieherinneringen

Zat aan de laatste vakanties te denken, onder andere Cyprus, een prachtig eiland, met een goede (Griekse) keuken. Zoals kleftiko, rundvlees dat zooo gaar is, dat je het bot er gewoon “uittilt”, je kunt het m.a.w. niet eens bij het bot beetpakken, want dan valt het vlees er gewoon af.
Wel, dat heb je ook – zij het dan zonder bot – met een goed gebraden lamsnek, je weet wel, van dat vlees dat je niet hoeft te snijden, dat zo uit elkaar valt.

En eenvoudig is het: aanbraden, water of witte wijn en eventueel en ui en wat kruiden erbij en twee uur minimaal laten pruttelen.

zakje zwarte peper uit Hongarije

En nu ik toch aan vakanties zit te denken: ik kwam ook deze foto weer tegen. Hongarije, onze laatste vakantie. Ik vind het leuk door een supermarkt te slenteren en te zien wat er in het buitenland (om het even welk land) te koop is.
En ja, in Hongarije moet je geheel op je fantasie af gaan, want van die taal is werkelijk niets te maken. Dus op hoop van zegen wat zakjes en pakjes meegenomen. Dit zakje zag er wel mooi uit, op het plaatje allerlei kruiden: rozemarijn, laurier, foelie, dille, kruidnagelen, bieslook. Ik verwachte dus een kruiden- of specerijenmengsel… maar thuisgekomen, via Google translate, kwam ik erachter dat het gewone zwarte peper was…

Advertenties

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s