Feestelijke pompoensoep

Dit recept haalde ik van www.okoko.nl een ontzettend leuke receptenwebsite, voor een etentje laatst met vrienden.

pompoensoep
pompoensoep

Het idee is een pompoen in z’n geheel gaar te maken. Je snijdt de kop er ruim af (1/4 tot 1/3), die gebruik je als deksel. Dan alleen pitten en draden verwijderen, het vruchtvlees laten zitten. Die holte vul je op met crème fraîche die je hebt opgewarmd met peper & zout en knoflook, versgeraspte Gruyère erbij en de oven in.

En nu komt het: voor een pompoen van 1,75 -2 kilo is dat 1,5 tot 2 uur op 200 graden.
Maar ik kon geen pompoen vinden van dat gewicht, allemaal veel groter of veel kleiner. Dus, goede raad is duur, ik besloot 4  van de allerkleinsten te nemen. ’t Uithollen is dan even een karwei, maar het resultaat mocht er zijn na een uurtje in de oven. De schil is nog net stevig genoeg om als soepkom te dienen en je schraapt met je lepel het vruchtvlees eruit dat zich dan vermengt met de crème fraîche en de kaas.
Maak niet te grote porties, want ’t is behoorlijk machtig! Met dank aan Paul Bocuse…

boontjes, groene asperges en bosui met spek omwikkeld

Als hoofdgerecht hadden we daarna lamshaasjes met ovengebakken aardappelen met rozemarijn en boontjes en asperges (samen) omwikkeld met een plakje spek en een tomatensalade met bieslook. Op de foto zie je haricots verts, groene asperges en stukjes bosui (in de lengte gesneden) in de spek gewikkeld. Uiteindelijk bleek alleen haricots verts en groene asperge beter.

 

 

Dessert: stoofpeertjes in rode wijn (ook van okoko.nl) met kaneelijs.

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s