Turkije

Volgend jaar gaan we een lang weekend naar Istanbul, zowel mijn zus & zwager als wij zijn er wel geweest, maar nooit lang genoeg…
Dus moesten er plannen gemaakt worden… hotel, vlucht… doen we bij ons thuis en dan kook ik Turks.

Vooraf dus mezze, ja ik weet ’t da’s Grieks, maar – wij zijn een paar maal op Cyprus geweest – de Turkse keuken zit dichter bij de Griekse dan bij de Arabische, Noord-Afrikaanse of Aziatische keuken.

Aya Sofia

 

Humus, köfte met (yoghurt)knoflooksaus, salade met olijven, komkommer, tomaat en feta, gegrilde haloumi (volgens de verpakking: Grillkäse – er wonen veel Turken in Duitsland, veel producten die je hier in de Turkse winkels ziet komen uit Duitsland) en Turks brood.
Achteraf bleek met nog een gerechtje erbij dit voldoende zou zijn geweest voor een maaltijd!

Hoofdgerecht: stiffado (oké, da’s weer Grieks, dan noemen we het: haşlanmış sığır eti, Turks voor stoofvlees) met gebakken aardappelen en gegratineerde courgette.

En als dessert, ik had inmiddels niet veel puf meer… dadels, vijgen, halva en druiven.

Lekker om in de stemming te komen…

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s