Worstjes op z’n “noord-afrikaans”

Specerijen op een markt in Turkije

Een vrije variatie op de Arabische keuken.

Van merguez of andere dunne (lams)worstjes het velletje inprikken om kromtrekken en barsten te voorkomen. Even aanbraden in hete olie, er loopt dan vocht uit de worstjes, maar dat is niet erg. Als ze rondom bruin zijn uit de pan nemen. Dan lekker veel uien kleingesneden in dat vet/vocht bakken, met knoflook. Afblussen met witte wijn (of bouillon). Specerijen toevoegen: harissa, paprikapoeder, ras el hanoute. Dan een pak tomatenpulp erbij, worstjes terug in de pan leggen, per persoon een ei erboven breken. Schep voorzichtig de saus over worstjes en ei heen, zodat die heel blijven maar wel onder liggen. Laten garen tot de eieren stevig en de worstjes gaar zijn.
Serveren met couscous.

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Een gedachte over “Worstjes op z’n “noord-afrikaans””

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s