Italiaans buffet voor twee

komkommers op de markt
komkommers op de markt

Frittata is de Italiaanse versie van de omelet.
Doe door de geklopte eieren wat gekookte erwtjes, geraspte Parmezaanse kaas, een klein rood spaans pepertje, knoflook uit de knijper en een fijngehakt bosuitje, en wat zout uiteraard (niet teveel, denk aan de kaas, peper hoeft niet).
Bak in een koekenpan met metalen steel, eentje die in de oven kan dus. Als de onderkant gaar is, zet je hem onder de grill om de bovenkant te garen. Makkelijker dan omkeren!
Snij hem voor het serveren in punten.

Snij een courgette overlangs doormidden en hol hem uit. Hak een bosuitje fijn en bak dat samen met het uitholsel glazig in olijfolie. Kook de courgettes 5 minuten in gezouten water. Laat uitlekken en afkoelen. Zo hebben ze nog wel beet, maar is het rauwe eraf.
Meng ricotta met tijm, munt, peterselie of andere kruiden (of een mengsel naar smaak), doe er wat Parmezaanse kaas bij (of gedroogde ricotta, maar ik zou niet weten waar je die in Nederland kunt kopen. Wie weet dat wel??), courgette-uienmengsel erbij. Naar smaak wat peper en zout. En vul de courgettehelften hiermee.

Zet verder een frisse salade op tafel, kleine tomaatjes, gedroogde tomaatjes, olijven, artisjokken, paprika in olie en wat je verder zelf maar voor bijpassend lekkers kunt bedenken.

Vergeet uiteraard het brood en de boter niet.

Buon appetito!

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s