Meatloaf

Echt Amerikaans (en toch lekker), dus dit mag meafloaf heten… ;-)

voorraadpotten met specerijen
voorraadpotten met specerijen en kruidenierswaren

1,5 pond gehakt (rund of halfom naar keuze, kalfsgehakt kan ook) mengen met 2 eieren, paneermeel, een gefruit uitje, gehaktkruiden (of gewoon peper & zout) en een paar eetlepels tomatenketchup.
Eventueel een stengel bleekselderij in hele kleine stukjes met de ui mee fruiten.
Bedek nu een cakeblik met plakjes spek, zo dat ze aan alle kanten over de rand heen hangen. Vul het blik het het gehaktmengsel en vouw de plakjes spek aan de bovenkant dicht.
Zorg dat er zo min mogelijk lucht tussen zit, goed aandrukken dus.
En dat het gehakt aan alle kanten met spek bedekt is.
Zet het cakeblik in een ovenschaal met een flinke laag water en bak 40 minuten op 180 graden.
Zowel spek als water zorgen dat het gehakt lekker mals en sappig blijft.
Je moet wel nadat het gehaktbrood uit de oven is, het bakvocht eraf gieten.
Storten en in plakken snijden, maar dat snap je wel, toch…

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s