Zelf kaas maken

Zelf kaas maken… kan dat? Ja, zeker! Heel eenvoudig zelfs!

verse roomkaas
verse roomkaas

Neem 1 liter volle (biologische) melk, breng die bijna aan de kook. Blijven roeren om te voorkomen dat de melk aanbrandt en dat er een vel op komt. 1/8 liter slagroom toevoegen en het sap van 1 citroen.
Nu komt het wat minder smakelijke deel van de bereiding: door het zuur gaat de melk schiften.
Dan de pan van het vuur halen.
Zachtjes blijven roeren tot het serieus gaat klonteren.
Leg een stuk (dubbelgevouwen) kaasdoek of een schone theedoek in een zeef en giet de pan hierin leeg.
Laat rustig minimaal een half uurtje uitlekken.

Schep het dan in een schaal en doe er een beetje zout door.
Meteen eten of een nachtje wegzetten, hoewel dat laatste voor ons erg moeilijk is.
Heb je de smaak te pakken, ga dan eens experimenteren met smaken: peper, (verse) kruiden en zo.


Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

2 gedachten over “Zelf kaas maken”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s