Zelf worst maken

Vorige blog zelf kaas maken, nu worst. Ook best eenvoudig.
En dan heb je echte Hausmacher… ooit over die naam nagedacht, als je daar een onsje van bestelde bij de slager?

worst maken
worst maken

Neem gelijke delen varkenslever en vers vet spek. Kook dit samen gaar. Bij het afgieten de bouillon bewaren, daar heb je misschien een scheutje van nodig. In stukjes snijden en pureren. Blender, keukenmachine, staafmixer… afhankelijk van de hoeveelheid.
Trouwens, maak niet teveel tegelijk! De worst is niet lang houdbaar!
Peper en zout en worstkruiden toevoegen en eventueel een scheutje van de bouillon om het smeuiig te maken.

Worstkruiden is een verhaal op zich, nu we toch bezig zijn alles zelf te maken: een paar kruidnagels, wat foelie, fenegriek, korianderzaad, laurierblad.
Ik heb daar een speciale koffiemolen voor. Nou ja, speciaal… ’t is een gewone koffiemolen die ik alleen gebruik voor specerijen, dus niet meer geschikt om koffie te malen. Maar in een vijzel lukt het ook.

kruiden in de (koffie)molen
kruiden in de (koffie)molen

Als de worst afgekoeld is, heb je een lekkere smeerworst voor op brood of op een toastje!

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s