Gebraden lamsnek

Origineel recept (met gemberwortel & kurkuma) is van Joop Braakhekke

gebraden lamsnek met sperciebonen en ovenaardappelen
gebraden lamsnek met sperciebonen en ovenaardappelen

Ingrediënten

voor 6 personen: 2 kilo lamsnek in stukken, 3 el olijfolie, 1 liter lams- of runderbouillon*, 3 uien, knoflook, zout&peper
* lamsbouillonblokjes vind je bij de Turkse winkel, neem anders runderbouillon
Bereidingswijze
Verhit de olie in een braadpan en bak de stukken vlees, eventueel in twee porties, rondom bruin.
Giet de bouillon erop, breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
Laat de lamsnek in de bouillon afkoelen en laat hem 1,5 uur staan, daarna kan zo nodig ook het gestold vet er makkelijk afgeschept worden.
Fruit de fijngesneden uien en de knoflook in een beetje olie.
Doe het vlees erbij en voeg een beetje van de bouillon, zout en peper toe. Laat het vlees nog ongeveer 10 min. zachtjes sudderen.
Ik was eigenlijk alleen op zoek naar de braadtijd, in de pan of in de oven enzo.
Maar was erg lekker zo, met ovenaardappeltjes en sperciebonen.

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s