Boeuf Stroganoff

Boeuf Stroganoff & Spätzle
Boeuf Stroganoff & Spätzle

BENODIGDHEDEN voor 2 personen

300 gram ossenhaas, 1 scheutje (olijf)olie, een handvol champignons, een klontje boter, een kleine ui of een sjalotje, 1,5 dl kalfsjus of runderbouillon, een klein bekertje creme fraiche, een lepel tomatenpuree (of tomatenketchup, dan geen citroensap nodig), een (kleinere) lepel mosterd, eventueel een theelepel citroensap en zout&peper
Maar begin met de Spätzle
Ingrediënten voor 2 personen: 2 eieren, 90 ml melk, zout en peper, nootmuskaat, 170 gram bloem, boter /5 takjes peterselie, fijngesneden, ¼ paprika rood, in fijne brunoise

Bereidingswijze
Meng de melk met de eieren en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng het melk-ei mengsel met de hand met de bloem tot een deeg. Laat het deeg 10 minuten rusten en druk het vervolgens door een vergiet in een pan gezouten kokend water. Kook de spätzle tot ze gaar zijn, schep ze uit het water en koel direct terug in ijswater.

BEREIDINGSWIJZE
Bind de tournedos compact op en schroei dicht in hete olie. Zet de tournedos in een voorverwarmde oven op 60ºC. Bak de champignons aan in boter tot een klein korstje, haal uit de pan en snijd ondertussen de uien. Bak de uien in wat nieuwe boter in dezelfde pan glazig maar laat niet kleuren, en voeg de tomatenpuree toe. Blus af met kalfsjus of bouillon en laat 10 minuten garen. Voeg al roerende de creme fraiche toe. Breng op smaak met mosterd, citroensap, peper en zout. Voeg champignons en tournedos toe aan de saus en verwarm al aroserend tot de juiste garing is bereikt.
Bak de spätzle op in roomboter en breng op smaak met zout en peper. Breng de spätzle bij Stroganoff op smaak met ragfijne brunoise van paprika en gesneden bladpeterselie.

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s