Boterkoek

espressokopjes
espressokopjes

Ik ben eigenlijk niet zo’n taartenbakker, maar nu ik weer een goede oven heb, heb ik toch maar eens wat taartvormen gekocht… en ja… dan moet je ook.
Dus begonnen met een boterkoek, da’s niet zo moeilijk:

Een pakje boter (250 gram), zacht laten worden en mengen met ongeveer gelijke delen bloem (iets meer) en suiker (iets minder), snufje zout en wat geraspte citroenschil. Stevig kneden tot een egaal mengsel.
Gebruik het papiertje van de boter om de vorm in te vetten.
Circa 20 minuten op 180-200 graden. En smullen maar… niet te grote punten snijden, ’t is nogal machtig!

Wat ook lekker is: fijngesneden geconfijte gember erop, koop je zo kant-en-klaar in potten. Let er dan wel op dat er niet teveel siroop meekomt, dat is ‘beton’ na het bakken! Krijg je je koek nooit meer uit de vorm!

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s