Visovenschotel

Soms hoor je iets of ga je met “halve” informatie experimenteren…
Zo kreeg ik een recept voor een visovenschotel en dat leek me wel wat…

vis op een marktkraam
vis op een marktkraam

Laat een flinke klont boter smelten, voeg daar een eetlepel geraspte citroenschil aan toe en 1/2 bosje platte peterselie en 1/2 bosje selderij, beide fijngehakt, fruit een minuutje (zachtjes, niet echt bakken), daarna het sap van 1/2 citroen erbij.
Leg de vis in een ingevette ovenschaal, schenk de boter met kruiden en citroensap erover, dek af met dunne plakjes aardappel, beetje boter erop.
En nu zegt het recept 20 minuten op 180 graden.
Dan is de vis perfect, maar zijn de aardappelen niet gaar!
Als je wacht tot de aardappelen wél gaar zijn, is je vis véél te droog geworden.
Volgende keer dus óf de aardappelen voorkoken óf echt flinter (chips)dun snijden.
We gaan het zien, ’t moet een keer lukken om beide precies gaar te krijgen, want het idee blijft een lekkere combinatie.

Trouwens, wie het weet, mag het zeggen…
Als iemand dit recept toevallig kent… of zelf ook al aan het experimenteren is geweest, ik houd mij aanbevolen voor op-/aanmerkingen.

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s