Makkelijke lamsstoofschotel

Snij het lamsvlees in grove stukken en braad aan in een mengsel van olie & boter*.
Haal het vlees even uit de plan om er in vieren gesneden kleine uien in te bakken.
Voeg het vlees weer toe als de uien goudbruin zijn.
Giet er droge, witte wijn bij tot het vlees bijna onder staat (ca. 1/2 liter).
Vergeet het (of de) peper&zout niet.
Laat in gesloten pan, op laag vuur, zo’n 3/4 uur stoven.
Kluts 1 of 2 eidooiers (afhankelijk van de hoeveelheid vlees) met een beetje citroensap.
Voeg dat op het laatst geleidelijk toe en blijf roeren tot de saus enigszins gebonden is.

Serveer met bijvoorbeeld spercie-/snijbonen & gebakken aardappelen, maar rijst kan ook als je voldoende saus hebt.

* Waarom boter & olie gebruiken? Boter is lekkerder, maar olie kan heter worden, met een beetje van allebei, heb je dus alle voordelen en niet de nadelen.

hier ligt het lamsvlees nog bij de slager in de toonbank
hier ligt het lamsvlees nog bij de slager in de toonbank

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s