Vijfmaal kip

1. Gare kipfilet insmeren met pesto, in een ovenschaal leggen, tomaat en mozzarella erop. In de oven tot de kaas gesmolten is.

—-
2. Kipfilet marineren in jus d’orange, kruiden met koriander, komijn, djahé en peper/zout, bakken en als het gaar is, flamberen met cognac. Garneren met sinaasappel(zestes).
—-
3. Kipfilets in reepjes bakken met wat blokjes spek. Een zakje gedroogde appeltjes (geweekt) erbij doen en een bekertje creme fraiche. Als het gaar is in een ovenschaal doen, aardappelpuree eroverheen en in de oven heet laten worden.
—-
4. Kipfilet in blokjes. Eerst ui + teentje knoflook in de pan, kip erbij, courgette in blokjes erbij en lekker veel pesto. Serveren met met pasta en tomatensla.
—-
5. Kipfilet op een groot vel bakpapier leggen en bestrooien met peper&zout, (gerookte*) paprikapoeder en polenta. Het bakpapier dubbelvouwen over de kip heen en platslaan. Bakken tot het vlees gaar en het korstje knapperig is.
gerookte paprikapoeder* Spaanse gerookte paprika of Pimenton de la Vera is een typisch Spaans product met een rokerig aroma en een dieprode kleur. Geeft een heerlijke rooksmaak en mooie rode kleur aan al je gerechten. Onmisbaar in de Spaanse keuken, ook op tapas. Veelzijdig voor een bijzondere smaak in o.a. barbecue gerechten, grillgerechten, marinades, stoofgerechten en sauzen. Geeft extra smaak en kleur bij verhitting, maar heeft dan ook de neiging om bruin en bitter te worden. Voeg gerookte paprika pas aan het einde van de bereiding toe. Strooi bv. over kip en vis of voeg gerookte paprika eens toe aan sauzen, lasagne, soepen en dressings. Gerookte paprika werkt goed in combinatie met piment, komijn, kardemom, knoflook, gember, oregano, peterselie, peper, rozemarijn, saffraan en kurkuma.
gerookte paprikapoeder

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s