Bladerdeeg, altijd makkelijk vullen…

…natuurlijk de overbekende saucijzenbroodjes of appelflappen.

Vandaag eens wat anders geprobeerd, had van het weekend nog wat groenten, (geiten)kaas en lamsgehakt over.

Eerst groentenschuitjes: een plakje ontdooid bladerdeeg een beetje in een schuitje vouwen, er wat fijngehakte noten (voor de crunch en om de ‘nattigheid’ een beetje op te vangen) in strooien, als groenten had ik rode ui in halve ringen en paprika en courgette in dunne reepjes, beetje peper&zout en verkruimelde geitenkaas erover.

Dan een soort saucijzenbroodje: de bedoeling van dit recept was er merguez worstjes voor te gebruiken, maar er lag nog lamsgehakt –> dat gekruid met peper en knoflook, worstvormpjes van gerold, op een plakje bladerdeeg, daarop een stuk gegrilde, ontvelde paprika, dichtvouwen, bestrijken met geklopt ei en wat sesamzaad erover strooien.

Beide gaan 15 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.

DSCN2413 DSCN2414

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s