Klassieke combinatie: peer & blauwe kaas

Peer & blauwe kaas. Da’s hartstikke lekker samen.
De kaas, Roquefort, Gorgonzola, Danableu of iets dergelijks smelten met wat crème fraîche. Broccoliroosjes koken. Kaassaus, broccoli, gehakte amandelen (want noten horen ook bij deze klassieker kaas & fruit) door de pasta roeren, En op ’t laatst de peer in stukjes erbij.
Maar laatst bij m’n zus een heel ander gerecht met deze klasiekers: salade van spinazie, blauwe kaas, pecannoten en peer. Vurrukuluk!!
Thx, zus!

emmenthaler
emmenthaler

Trouwens een kaasplankje, ook heel lekker na een goed (maar niet al te machig diner). Reken 50-100 gram kaas p/p. Neem verschillende stukjes: bijvoorbeeld een witschimmel (Brie, Camembert), een roodschimmel (Pont l’Eveque, Saint Albray), een blauwe (Roquefort, Danableu, Gorgonzola) en een ‘harde’ kaas, van koeien-, schapen- of geitenmelk, dat kan ook een heel gewone Goudse kaas zijn. Laat je fantasie spelen of neem een bepaald land als uitgangspunt. Maar zorg altijd voor een variatie van smaken en bouw die op bij het eten, begin met de zachtste, neutraalste smaak en eindig met de sterke smaken. Ga naar een goede kaaswinkel, dat is het begin.
Garneer de kaasplank met fruit, ja, wederom de peer, voor bij de blauwe kaas. Druiven, noten, radijsjes en lekker brood, licht en donker.
En, oh ja, trek er maar een extra flesje wijn bij open…

emmenthaler
Advertenties

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s