Maderasaus

Zoooo lekker, vanavond bij de varkenshaas, dit moet ik echt gelijk even kwijt…

varkenshaas verstopt onder maderasaus
varkenshaas verstopt onder de maderasaus

En eigenlijk heel simpel: fruit een heel fijn gesneden sjalot, doe er een klein blikje tomatenpuree en een flinke lepel bloem bij, laat even meebakken, dan een pot (kalfs- of runder)fond erbij en een bakje in vieren gesneden champignons. En natuurlijk… want daar gaat het om… MADERA (of is het MADEIRA?)

Lekker met boontjes en gebakken aardappelen.

Saus kan volgens mij ook best met een kipfilet of een biefstukje, zelfs met een bal gehakt is het lekker…

En nu (nou ja, volgende week) een fles Madera bij de slijter halen, een goeie, niet zo’n klein flesje “voor keukengebruik” uit de supermarkt, het is de kwaliteit van de drank die de kwaliteit van de saus bepaalt!
Dat geldt trouwens altijd, voor wat je ook kookt met wijn of andere drank erin!!

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s