Nog meer asperges

Toe maar, zolang ze er nog zijn… en dat is trouwens nog wel een poosje, want er liggen al weer een paar zakjes klaar in de vriezer  ;-)  makkelijk: alleen schoonmaken/schillen en zo de vriezer in (blancheren is niet nodig) – om te bereiden doe je ze bevroren en wel in een ruime pan kokend water en kook je ze een minuutje langer dan normaal (voor ’t ontdooien).

ovenschotel met asperges, ei en ham
ovenschotel met asperges, ei en ham

De klassieker met ham, ei, krieltjes en botersaus is en blijft m’n favoriet, maar experimenteren is ook leuk.
Dus dacht ik: allebei, experimenteren met het klassieke recept.
En dit is het geworden:
Vet een ovenschaal in en leg op de bodem de schoongemaakte/geschilde asperges netjes naast elkaar, doe daarop in blokjes gesneden ham. Klop een paar eieren los met room en wat fijngesneden peterselie en natuurlijk peper&zout. Giet het mengsel over de asperges en ham. Bak in de oven een half uurtje op 180-200 graden. Serveer met gebakken aardappelen.

En deze (met dank aan de keurslager):
Oorspronkelijk heette het “spaghetti met asperges, zeekraal en ham” en werd er ook kaas en spekblokjes in verwerkt (door het eimengsel).
Mijn variatie is met gerookte zalm.
Snij van een paar schoongemaakte/geschilde asperges de kopjes af en halveer die in de lengte. Snij de stelen met een dunschiller helemaal in slierten. 5 minuten voor de spaghetti gaar is, voeg je de asperges toe en 3 minuten later de zeekraal (die hoeft maar 2 minuten mee te koken). Rooster intussen was pijnboompitjes en klop een paar eieren met room. Laat het eimengsel lobbig worden in een koekenpan. Giet de spaghetti af en meng met hei eimengsel, de pijnboompitjes en in repen gesneden gerookte zalm.

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s