karbonades

Er zijn allerlei soorten karbonades, ik kende ze ook niet allemaal, vandaar deze info van de site: http://www.uw-slager.nl/bereiding-varkensvlees

varken: filetstuk
varken: filetstuk
varken: rib
varken: rib

Halskarbonade Karbonade is het meest bekende stukje varkensvlees. Karbonade wordt gesneden van verschillende delen: rib- en haaskarbonade (mals) en hals- en schouderkarbonade (minder mager en minder mals). Karbonaden kunnen ook gemarineerd worden.

Schouderkarbonade bevat weinig been. Smaakidee: varkensvleeskruiden, peper, nootmuskaat. Wist u dat… vlees mét been een iets langere bereidingstijd nodig heeft, omdat been een slechte warmtegeleider is?

De karbonades aanbakken in boter of olie. Knoflook, ui en champignons toevoegen. Takje tijm erbij (heel takje, is later makkelijker te verwijderen). Halfom (champignon)bouillon en rode wijn toevoegen. Zo’n drie kwartier laten stoven. Lekker met aardappelpuree en boontjes

varken: fricandeau
varken: fricandeau
varken: ham
varken: ham

Ribkarbonade Een ribkarbonade heeft een ribbeentje en wordt ook wel kotelet genoemd. De ribkarbonade geldt als een malse en magere karbonade. Zonder ribbeentje heet de ribkarbonade een filetlapje.

Haaskarbonade is de meest magere karbonadesoort. Haaskarbonade is wat duurder dan andere karbonaden. Het mooie blanke vlees is sappig en vol van smaak.

Advertenties

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s