Bladerdeeg met paddenstoelen

Ik zat laatst 24-kitchen te kijken, maar zonder het geluid aan. Dit recept is echter zo eenvoudig, dat ik het puur van de plaatjes wel aandurfde te maken. Natuurlijk wel met mijn eigen eigenwijze aanpassingen.

bladerdeegflapjes met paddenstoelen
bladerdeegflapjes met paddenstoelen

Bak een doosje gemengde paddenstoelen met een sjalotje, een teentje knoflook, gemengde Italiaanse of Provencaalse kruiden (vers of gedroogd) en peper.Leg intussen 4 plakjes ontdooide bladerdeeg zo – gewoon 4 vierkantjes, niks uitrollen of zo – in de oven, temperatuur & tijd volgens het doosje. Eventueel een beetje insmeren met eigeel voor een mooie bruine kleur.
Klop 3 eieren met een paar lepels room. Ik deed er de eerste keer 1/8 liter, je weet wel, zo’n klein bekertje, bij, maar dat was veel te veel, dan stollen de eieren niet goed.
Haal de bladerdeeg uit de oven en laat een klein beetje afkoelen, maar pas op dat ze niet inzakken. Maak dat een gat in het midden, alleen de bovenste helft, voorzichtig en vouw gewoon naar binnen.
Meng het paddenstoelenmengsel door de eieren/room, breng op smaak met peper& (nu pas!!) zout en vul er de holtes mee.
Bak nogmaals tot het ei gestold is. Serveer dan direct met wat salade.
Eén per persoon is voldoende als lunch- of voorgerecht, twee stuks kan best als hoofdgerecht.

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s