Risotto met vis

Twee recepten

Risotto maak je van een rondkorrelrijst, zoals arborio, maar als je dat toevallig niet in huis hebt, lukt het met een zogenaamde langkorrelrijst (zoals basmati of pandan) ook prima. Het allerbelangrijkste is: roeren, roeren en blijven roeren!!
Verwarm wat olijfolie in een pan en doe daar de droge rijst bij, roer tot alle rijstkorrels rondom bedekt zijn met de olie. Daarom is een rondkorrelrijst makkelijker, die is eerder rondom bedekt met de olie.

olijfolie
olijfolie

Zorg dat je voldoende bouillon klaar hebt staan. Zelfgemaakt of van een blokje vis-, vlees-, champignon-, kip-, of tuinkruidenbouillon, afhankelijk van de andere ingrediënten.
Steeds een scheutje bouillon erbij en blijven roeren tot al het vocht is opgenomen, daarmee doorgaan tot de rijst romig en gaar is (zo’n 20 minuten).
Denk eraan dat je de risotto direct moet serveren, dus de rest moet ook klaar staan.

Voor deze schotel heb ik uiteraard visbouillon gebruikt.
De gemengde groene groenten (peultjes, snijbonen, tuinbonen, erwtjes, sugar snaps, groene aspergepunten enzo) had ik al tevoren gekookt en af laten koelen in ijswater, dan garen ze niet verder en blijft de kleur mooi groen.
Ze worden wel weer warm als je ze door de gare risotto roert.
Ondertussen ook een mooie moot witvis, in repen, gebakken. Die over de risotto met groenten leggen en klaas is kees.

Of probeer deze combinatie eens:
Fruit een ui een wat knoflook, doe er een courgette in blokjes bij en de rijst, als alles met olie bedekt en een beetje glazig is, bouillon en/of witte wijn enz.enz…
Op het laatst een venkel in heel dunne reepjes gesneden toevoegen.
Met een moot gebakken vis, kabeljauw of zalm bijvoorbeeld en uiteraard met de rest van de fles wij erbij.

 

zalm
zalm

 

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s