Salade, fris en gezond, en… ’t is nog geen winter tenslotte

salade aanmaken
salade aanmaken

Een salade gemaakt van gemengde jonge slabladeren
met een dressing van sinaasappelsap, balsamicoazijn, mosterd, knoflook en peper&zout.
Daarop verbrokkelde blauwe kaas, een zure appel (echt zuur, een Granny Smith is het lekkerst) en grof gehakte noten.

Een klassieke combinatie is blauwe kaas (Roquefort, Gorgonzola o.i.d.) met peer, maar deze salade met appel smaakte ook.
Als hoofdgerecht met brood of als voorgerechtje.

Komkommersalade met avocado
Neem 1 komkommer, 1 avocado en 1 groene appel, snijd in blokjes.
Maak vooraf een dressing van olijfolie, citroensap en peper.
Doe die er direct overheen, anders kunnen de appel, zowel als de avocado bruin worden.
Voeg een handvol geroosterde pijnboompitten of grofgehakte noten toe.

Maak op smaak met:
kappertjes uit het zout (zijn lekkerder dan kappertjes uit het zuur, maar niet overal te krijgen) en ansjovis, als je de salade bij vis serveert, dan hoeft er geen zout meer bij!
Of met Parmezaanse kaas, als je de salade bij vlees serveert.
Lekker met gebakken aardappelen en gebakken vis of entrecote.

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s