Gnocci, je houdt ervan of niet…

aardappelen
aardappelen

’t Is niet ingewikkeld zelf te maken, maar je moet er wel even de tijd voor nemen:

Deeg kneden van 1 kilo gekookte aardappels, 250 gram bloem, 2 eidooiers en peper/zout.
Uitrollen tot een rol van vingerdikte, stukjes van circa 3 cm. snijden, met bloem bestuiven en met een vork beetje plat drukken.
Koken tot ze gaan drijven (3-5 minuten), niet te veel tegelijk in de pan, dan gaan ze plakken.

Je kunt ze dan eventueel ook nog bakken of alleen een klontje boter erover doen.
Of mengen met bijv. gorgonzolasaus (1/8 liter slagroom verwarmen, 100 gram gorgonzola hierin smelten, naar smaak peper).
Met een salade erbij een prima maaltijd.

 

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s