Eendenborstfilet

eendenborstfilet met sinaasappelsaus.
Snij het vel kruiselings in (vel en vet krimpen bij het bakken en geven dan een mooi ruitjespatroon en daardoor trekt-ie niet krom).
Verwijder het vel en vet in elk geval niet, als je het niet lekker vindt, achteraf op je bord eraf halen, maar wel meebakken om ’t vlees niet uit te laten drogen.
Bakken als biefstuk, velzijde 2 minuten, andere kant 1 minuut.
Op een ovenvaste schaal leggen, afdekken met alufolie en ca. 6 minuten nagaren in de oven.
Ondertussen de boter afblussen met een scheutje sinaasappelsap.
Feestelijk: snij een sinaasappel doormidden, haal van elke helft een dunne plak voor de garnering, pers de rest uit – of neem een scheutje uit een pak sap, maar dan heb je geen garnering ;-)
Room erbij, klaar is de saus.
Over de filets gieten en flamberen met cognac.

badeend, nee niet zo eentje
badeend, nee niet zo eentje
een ook geen deux chevaux
een ook geen deux chevaux
eendenborstfilet, maar deze
eendenborstfilet, maar deze

 

 

 

 

 

 

 

 

Flamberen
van bijvoorbeeld een eendenborst gaat zo heel makkelijk en ongevaarlijk:
Zet de dienschaal met het vlees klaar en doe de afzuigkap uit. Doe een borrelglas drank (in dit geval cognac, maar met whisky werkt het uiteraard precies zo) in een grote soepopscheplepel, steek de kleine gasvlam van het fornuis aan, hou de lepel hierboven om eerst op te warmen en daarna – voorzichtig schuin houden – de drank aan te steken. Giet de brandende drank vanaf de lepel over het vlees (beter dan knoeien met lucifers).

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s