Salade Niçoise

Salade uit Nice.
De naam komt van de speciale olijven uit Nice, maar met gewone zwarte wordt het ook best wel lekker.

Tonijn bestrooien met peper en zout, grillen, moet een beetje rosé blijven van binnen, af laten koelen en in stukjes snijden.
Voor een snelle hap met z’n tweeën volstaat een blikje ook, maar we gaan nu voor een feestelijke salade, met gasten, witte wijn (Pouilly Fumé of een andere ‘viswijn’) erbij.

Neem de grootste serveerschaal die je hebt: bedek die met slabladeren, leg de tonijn in het midden, de stukjes gekookte aardappelen, sperzieboontjes, gekookt ei, plakjes tomaat en komkommer, ringen ui en zwarte olijven er omheen.

Ik doe alles apart, dan kan iedereen opscheppen (of laten liggen) wat-ie wel of niet lust/lekker vindt.

Over de tonijn gaat (liefst zelfgemaakte) mayonaise, je kunt die uit een pot anders ook wat zuurder en dunner maken door er een beetje citroensap door te roeren.

En ’t was zo lekker, dat ik er geen foto van gemaakt heb, dus nu maar zo:
salade nicoise

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s