Rustig culinair weekend

Vrijdag Thaise kipcurry op “eigen wijze” en zaterdag Boeuf Stroganof.

Voor de kipcurry neem ik een ui, een tomaat, een stukje gember, een of meer Spaanse pepers en een paar teentjes knoflook. Eigenlijk moet je dat in een vijzel fijnmalen, maar dat vind ik teveel werk (en m’n vijzel – die ik voor specerijen kocht – is er te klein voor, cadeau-ideetje?!), dus doe ik het in de keukenmachine. Een kipfilet in blokjes snijden en aanbakken in een beetje boter of olie. Het groentenmengsel erbij en mee laten bakken tot alles gaar is, op smaak maken met peper & zout. Serveren met rijst en eventueel komkommersalade.
Dit idee kreeg ik trouwens toen ik een keer Gordon Ramsey op TV zag. Meestal doet hij van die ‘keukenprogramma’s’ waar-ie alleen maar verschrikkelijk tekeer kan gaan. Nu was hij op reis door verschillende Oosterse landen om daar de keuken te leren kennen, en dan zie je dus een heel andere man, omdat hij echt wat leren wil, is hij veel rustiger, een verademing, die serie mogen ze van bij zo weer herhalen!

Thaise kipcurry met rijst
Thaise kipcurry met rijst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boeuf Stroganof, ook zo’n lekker klassiekertje, dat veel minder werk is dan je denkt en 100x lekkerder dan uit een doosje/pakje/zakje – of wat ze er in de horeca soms voor willen (durven) verkopen…  :-(
Bak de ossenhaas mooi rondom bruin. Doe in een schaal, dek af met alufolie en zet in de oven op 80-100 graden om warm te houden en rustig een beetje verder te garen. Dan een fijngesnipperde ui bakken, een doosje champignons in plakjes erbij, een blikje tomatenpuree (dat verkopen ze tegenwoordig ook in kleine zakjes, wel zo handig!) erbij, tomatenpuree moet altijd even goed meebakken om de rinse smaak eraf te krijgen, na het bakken is de smaak veel zachter. Afblussen met kalfs- of runderfond. Bekertje zure room erbij. Op smaak maken met citroensap, mosterd, peper & zout. Even in laten koken tot de gewenste dikte.
Schaal vlees uit de oven, folie eraf, saus erover – en klaas-is-Kees!
In de tijd dat je de saus maakt, (spercie- of snij-)boontjes koken en krielaardappeltjes bakken… en in zo’n 20 minuten staat er een heerlijke, verse en gezonde maaltijd op tafel.

Boeuf Strogranof op het bord
Boeuf Strogranof op het bord
Boeuf Strogranof met boontjes & gebakken aardappelen
Boeuf Strogranof met boontjes & gebakken aardappelen

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s