Tomatensaus

Altijd handig om in huis te hebben en de lekkerste maak je natuurlijk zelf.
Snipper een ui en fruit die in wat olie in een grote pan, samen met een paar teentjes geperste knoflook en eventueel een Spaans pepertje.
De tomaten onderdompelen in heet water en ontvellen, in vieren snijden en erbij doen.
Af en toe roeren.
Laten koken tot er niet meer dan helft (of minder) van over is.
Zout(&peper) erbij en als je dat lekker vindt wat majoraan.
Even de staafmixer er op en in porties in de vriezer, kun je weer een paar keer heerlijke pastaschotels maken!

Ik houd de saus meestal vrij neutraal, zeker als ik veel maak, je weet tenslotte nog niet waar je ’t voor gaat gebruiken.
En kruiden en smaakmakers kunnen er ook later bij.

uien
uien
knoflook
knoflook

tomaten (2) - kopie

 

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s