veel vrije dagen vragen feestelijk eten

hartige koekjes
Van 100 gram bloem, 100 gram boter, 100 gram geraspte kaas, 50 gram gehakte zwarte olijven, 50 gram fijngehakte ansjovis en peper (nee, geen zout meer) een deeg maken. Daar koekjes van vormen, bakken op 150 graden, 10-12 minuten.
Ik vond ze iets te zout en ging verder experimenteren: in elk geval zonder de olijven en ansjovis, met bijvoorbeeld verschillende soorten kaas, meer of minder pittig, grofgehakte noten, wat flintertjes gedroogde ham of specerijen… mogelijkheden te over!

Laatst was ik op zoek naar gerookte paprikapoeder. Niet zo makkelijk kunnen vinden, want wat blijkt… dat is Spaans (en niet Hongaars, zoals ik dacht).
O.a. bij de webwinkel http://www.spaansewinkel.nl te bestellen.
Onder de naam Pimenton Ahumado de la vera.
Misschien ook wel lekker: paprikakoekjes! Gaan we uitproberen!

en nog meer taart
en nog meer taart
taart, taart
taart, taart

High Tea
De high tea is tegenwoordig erg populair in Nederland, iedereen die jarig is (boven de 70) geeft geen feest meer (dat wordt te laat voor de oudjes en een compleet diner is vaak prijzig), dan is de high tea een mooie tussenoplossing. Je doet het ’s middags, er is wat te eten, en na de thee ga je gewoon over op de borrel.
Maar eigenlijk is de high tea gewoon de arbeidersmaaltijd (bonen en worst en zo) om een uur of zes in de avond. Niks feestelijks! Wat wij ermee bedoelen heette hier vroeger “thé complet” en heet in Engeland “tea”. Wel kent men in Engeland de “afternoon tea”, tussen 15 en 17 uur, voor meer info, kijk ook eens in de Wikipedia.

Wat hoort er in elk geval bij: cucumber sandwiches en sandwiches met zalm en/of ham; scones met clotted cream en marmelade; allerlei soorten cake, koekjes en bonbons.
Serveren op een etagere, spaart ruimte en staat feestelijk.
Wat hoort er eigenlijk niet bij: muffins, donuts en brownies, die zijn American en not British. Maar als je ’t lekker vindt mag het natuurlijk wel ;-)

Bij de brunch
Je kent dat wel, zo’n luie zondagmorgen (of soms zaterdag al), je ontbijt zo laat dat je eigenlijk al wel weet dat de lunch erbij in zal schieten.
Deze salade past er zeker bij: mediterrane kaassalade
Meng erwtjes, worteltjes en/of andere groenten, met gesnipperde bosui, (zongedroogde of verse) tomaat, blokjes kaas, verse Italiaanse kruiden, olijfolie & citroensap en peper & zout. Eventueel garneren met ei, op groene sla serveren met stokbrood en boter.

Advertenties

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s