SALSA VERDE

Lekker met gegrilde witvis, evt. met wat garnaaltjes, gebakken krieltjes en een salade van spinazie, munt, olie/(balsamico)azijn, peper&zout

kappertjes
kappertjes
knoflook
knoflook

Maak gelijk een heleboel (dit is voldoende voor 10 personen):

2 teentjes knoflook, 3 eetlepels kappertjes, 3 eetlepels augurkjes,  6 ansjovisfilets
2 handenvol bladpeterselie, alleen de blaadjes, een handvol verse basilicum, ook zonder steeltjes en een handvol verse munt idem
een eetlepel (Dijon)mosterd, 3 eetlepels rode wijnazijn, 8 eetlepels goede olijfolie, zeezout en zwarte peper uit de molenHoe maak je het?pel de knoflook en hak fijn, hak de kappertjes en de augurkjes fijn en plet de ansjovisfilets tot pasta
snij alle tuinkruiden zeer fijn
doe alle fijngesneden ingrediënten in een kom en roer er de mosterd en rode wijnazijn door, roer er geleidelijk de olijfolie door tot de saus de dikte heeft die je hebben wilt breng op smaak met zwarte peper uit de molen en zout

Bewaren ? deze saus blijft ongeveer een dag goed maar begint daarna al slechter te worden. Dan misschien maar niet zoveel maken… tenzij je voor 10 mensen moet koken ;-)

Waar past het nog meer bij? Gegrild, gebraden of gekookt vlees en groenten

Het recept is vrij naar Jamie Oliver

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s