Chermoula

Om alvast in de stemming te komen, nu voor de meesten van ons de vakantie begonnen is, of zeer binnenkort gaat beginnen.
Chermoula is een Marokkaans kruidenmengsel, bestaande uit:
– een bosje koriander fijngehakt
– 1/2 bosje peterselie fijngehakt
– 3 teentjes knoflook fijngehakt of uit de pers
– sap van 1 uitgeperste citroen
– 1 theelepel kummel
– 2 theelepels paprikapoeder en snufje cayennepeper
– zout
– ca. 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie.
Er zijn verschillende recepten voor in omloop, het is net zoals met zoveel kruidenmengsels, iedereen maakt het op zijn eigen manier (vergelijk de kerrie in India of onze eigen worstkruiden of speculaaskruiden).
Je kunt met de chermoula bijvoorbeeld een vis vullen of het over een gegrilde vis doen.
Maar behalve met vis is het ook lekker om er kip(filet) in te marineren. Laat de ingesmeerde kip een uurtje intrekken in de koelkast, zet hem dan in een ingevette ovenschaal een half uur op 180 graden in de oven.

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s