Voorjaarsgroenten

Heerlijk, als we weer bij daglicht kunnen dineren – hoewel de kaarsen op tafel ook gezellig waren   ;-)
En er weer volop verse groenten en fruit in de winkels liggen, de nieuwe aardappels niet te vergeten!

Dus vrijdag aspergesoep gemaakt: schillen en uiteinden koken, verwijderen en in die bouillon de asperges garen, kopjes eraf snijden en even apart leggen (voor de garnering), staafmixer erop, eventueel een beetje binden met een roux van boter & bloem en op smaak maken met peper&zout en een scheutje room. Echt… meer heeft een aspergesoep niet nodig!

Als hoofdgerecht had ik een zalmschotel gemaakt: zalm eerst gegaard in melk, af laten koelen en die melk gebruikt voor een bechamelsaus. Zalm in stukjes in een ovenschotel, gebakken uitje en (uiteraard verse, zelf gedopte) doperwten erop, de bechamelsaus erover en afdekken met een aardappelpuree van nieuwe aardappeltjes. In de oven tot alles weer warm is en de puree een mooi goudkleurig laagje heeft.

En dan een verse fruitsalade als dessert: druiven, frambozen, een kiwi en een handpeer. Beetje citroensap tegen het verkleuren en een theelepeltje suiker tegen het zuur van de citroen. En dan zeg ik: “Niks meer aan doen!”.

En zaterdag ook een eenvoudige ovenschotel: gare kipfilet insmeren met pesto, in een ingevette ovenschaal leggen en bedekken met een bol mozzarella in plakjes en 2 tomaten. 1/2 uurtje in de oven tot alles weer warm is en de kaas gesmolten, de kip is tenslotte al gaar.
Geserveerd met gebakken aardappeltjes en Hollandse sperciebonen (nog wel aan de prijs, maar zóó veel lekkerder!).

kip pesto mozzarella tomaat
kip pesto mozzarella tomaat

Vanavond wordt het penne all’arrabiata met bacon, niet zoveel verse groenten  ;-)  maar wel lekker pittig. En morgen de laatste schotel stoofvlees uit de vriezer (met rode kool en aardappelpuree). En dan moet het stoofvlees weer wachten tot het najaar…

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s