Ratatouille

of ratjetoe in goed Nederlands.

Groentengerecht waarvoor je tegenwoordig in veel supermarkten kant&klaar pakketten kunt kopen, met een soort “gebruiksaanwijzing” snij alles in blokjes en doe in een pan…
Maar wat is nu de kracht van een goede ratatouille? Al die groenten hebben een verschillende bereidingstijd. Dus:
EERST de aubergine, die moet lekker gaar en zacht worden, DAN de ui en courgette, DAN de paprika en als laatste eventueel wat tomaten.

En als je het voor 2 personen maakt, zoals ik meestal doe, is het altijd te veel.
Maar geen nood! Een restant wordt gepureerd (staafmixer) en ingevroren. Is een prima basis voor pastasaus, soort van ‘Bolognese’ met gehakt en spaghetti.

Oh ja… en nu we het toch over restverwerking hebben: wat over is van de tonijnmoot wordt morgen tonijnsalade  ;-)

ratatouille met geb.aardappelen en gegrilde tonijnmoot
ratatouille met geb.aardappelen en gegrilde tonijnmoot

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s