KAAS

Ik was laatst bij Marché Lindenhoff in Baambrugge (www.lindenhoff.nl) voor een kaasworkshop.
Geweldige ambiance, in de oude gierput, nu – uiteraard zonder gier en – proeflokaal voor wijn en andere lekkernijen… onder leiding van kaasmeester Evert Schonhage (http://lindenhoff.nl/posts/de-5-favoriete-herfstkazen-van-kaasmeester-evert).

Ik denk dat we zo’n stuk of tien kazen geproefd hebben, halverwege raak je de tel een beetje kwijt… ;-)
Gecombineerd met 3 prachtige wijnen, brood met gezouten boter, groenten (knolraap, biet, ui) gegrild op de Big Green Egg, dadels & vijgen en hele mooie vleeswaren.

Wat heel erg lekkrr was en makkelijk thuis te maken:
Vacherin Mont d’Or
een kleintje (180 gram) met 2 pistoletjes (een heel stokbrood is al gauw te veel) een leuk voor- of lunchgerecht of borrelhapje voor 2, een minikaasfondue!
Verwijder het plastic, het het dekseltje voor de stevigheid ónder het bakje plaatsen, tegen het lekken inpakken met aluminiumfolie (onder & zijkant, bovenop níet afdekken). Met een mes openingen maken in de korst – gaat het makkelijkst als de kaas al op kamertemperatuur is – daar een teentje knoflook on steken en een beetje witte wijn over gieten, eventueel ook een paar naaldjes rozemarijn naar smaak. Bij 190 graden 15-20 minuten in de oven.
En wel… die fles is toch al open…

Vacherin Mont d'Or
Vacherin Mont d’Or
overzicht van de kazen
overzicht van de kazen

 

 

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s