Gezonde vis

en makkelijk recept…

Stap 1: snij een ui heel klein, een tomaat idem, en een Spaanse peper, een paar teentjes knoflook (beter snijden dan uit de knijper), 1/2 bosje peterselie, 1/2 blikje ansjovis, een flinke eetlepel kappertjes en zwarte olijven naar smaak. Rasp de schil van een citroen. Meng alles door elkaar, dat kan van te voren klaar gemaakt worden & weggezet in de koelkast.

Stap 2: vet een ovenschaal in met olijfolie, leg er een moot kabeljauw (of andere witvis) in en bedek met de salsa. Dek af met aluminiumfolie en bak 20 minuten op 200 graden.

Lekker met gebakken aardappelen en eventueel een salade – als je bovenstaande niet al genoeg groenten vindt  ;-)

Oh ja… en nog een lekker borrelhapje (waarom zet ik er steeds “lekker” bij? Ik weet het niet… als ik iets niet lekker vind, maak ik het niet klaar en als het onverhoopt tegenvalt, schrijf ik er niet over)

Neem een blik eenvoudige zwarte olijven zonder pit, bijvoorbeeld wat je overhoud van bovenstaand recept. Leg die naast elkaar (in een ‘dunne’ laag) in een ovenschaal, zet er heel veel knoflookteentjes tussen en overgiet met witte wijn, zodat alles nét onder staat. Zet in de oven op 100-120 graden en laat staan tot de wijn verdampt is (kan best een flink poosje duren). Je kunt ze warm of koud eten – maar bij ons zijn ze vaak al op voor ze koud zijn…  ;-)

ansjovisfilets
ansjovisfilets
kappertjes
kappertjes
zwarte olijven zonder pit in blik
zwarte olijven zonder pit in blik
ingredienten voor de salsa
ingrediënten voor de salsa

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s