High tea

Beetje laat misschien, nu de kerstdagen al halverwege zijn, maar kan altijd… nieuwjaarsdag bijvoorbeeld.

Wat gaan we voor lekkers op tafel zetten? Een combinatie van hartige & zoete gerechten…

Hartige gerechten
– hartige taart – warm of koud – verschillende soorten – vlees of vegetarisch
– sandwiches met avocado rookvlees & ei / paté gegarneerd met noten of cranberrysaus / blauwe kaas, peer en geschaafde amandelen /                           gekookte ham & honingmosterdmayonaise (zelf even de 3 ingrediënten mengen, zo gebeurd!) / gerookte zalm & kruidenkaas (of ricotta)
– rolletjes van bloemtortilla’s (wraps) met dezelfde vullingen, bijv. van beide 1 soort of met ‘carpaccio’, met parmezaanse kaas & pesto
– en dan de klassieke sandwich: komkommer of een moderne twist, met: komkommer, krokant uitgebakken spekjes & geitenkaas
– blini’s kun je ook met (geiten)kaas en/of zalm of andere vismousse serveren
– soep in espressokopjes

Zoete gerechten
– scones* met clotted cream** en marmelade of lemon curd***
– eventueel donuts, muffins en brownies, maar da’s niet Engels, maar Amerikaans, maar ach… wie daarop let is een kniesoor
– bonbons,  macarons, merengue en petit fours mogen zeker niet ontbreken
– minipuddinkjes of pannacotta in borrelglaasjes, of mini vlaflipjes completeren het geheel

taart, taart
taart, taart
en nog meer taart
en nog meer taart

 

 

 

 

 

 

 

 

* Scones vind je vast bij een goede bakker en zie je soms in de supermarkt, voorgebakken, om zelf af te bakken. Of je maakt ze zelf.
** Clotted cream is in Nederland niet zo makkelijk te vinden, in Engeland hebben de roomsoorten namelijk andere vetpercentages. Je maakt ’t makkelijk zelf – althans iets was er veel op lijkt & lekker is! – door stijfgeslagen slagroom voorzichtig te mengen met een gelijk deel mascarpone.
*** Nog zo’n typisch Engels product, dat je wel in de supermarkt vindt hier, maar ook zelf kunt maken: rasp de schil van een citroen, pers ‘m uit en vul het sap aan met water tot 1 dl. Doe dit alles met 125 gram suiker & 40 gram boter in een steelpannetje en breng aan de kook. Klop een ei los met 1 theelepel maizena. Giet dit erbij in het pannetje, laat zachtjes koken tot het gebonden is en laat dan afkoelen.

Beginnen met de hartige gerechten, soep & taart zijn warm! Daar kan dan ook een glaasje bubbels van ’t een of ’t ander bij.
Dan de zoete gerechten, daarbij inderdaad thee, maar koffie mag ook. Witte wijn is ook lekker & zeker een kan water op tafel.

DSCN1853

Gepubliceerd door

adavanderlindenculiblog

Liefhebber van lekker eten en koken (uit en/of thuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s